منتديات اصحــاب بجد
اهلا وسهلا

منتديات اصحاب بجد بكل ماتحمله الكلمة من معنى

انشطة مختلفة , مسابقات , ترفيه , رياضة

اهلا بكم

تحيات :::

ادارة المنتدى
منتديات اصحــاب بجد
اهلا وسهلا

منتديات اصحاب بجد بكل ماتحمله الكلمة من معنى

انشطة مختلفة , مسابقات , ترفيه , رياضة

اهلا بكم

تحيات :::

ادارة المنتدى
منتديات اصحــاب بجد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات اصحــاب بجد

كلنا اصدقاء نتناقش ونمرح ونلعب
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فراخ كنتاكى الذيذة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام شهد
أم شهد
أم شهد
ام شهد


عدد المساهمات : 224
نقاط : 582
تاريخ التسجيل : 15/03/2009

فراخ كنتاكى الذيذة Empty
مُساهمةموضوع: فراخ كنتاكى الذيذة   فراخ كنتاكى الذيذة Emptyالسبت ديسمبر 26, 2009 1:07 am

المقادير :
-فرخة وتقطع على 12 قطعة بعد تنظيفها
-معلقة كبيرة سماء( دى توابل يتجاب من عند العطار ومتوفرة)
-مغلقة بهارات
-1/2 كوب ماء بصل
-3 ملاعق خل
-معلقة كبيرة كسبرة ناعمة
-2 ليمونة
-ملح - فلفل
- 4بيضات
-2 كوب دقيق ذرة ( ده غير الدقيق العادى)
- دقيق عادى

الطريقة:

اجيب الفرخة واغرز فيها السكينة فى جميع جوانبها

-بعد كده تحطى الكسبرة الناعمة+ماء اليصل+البهارات +الليمون+الخل+الملح+الفلفل فى اناء

وتخلطيهم جيدا وبعدين تحطى الفراخ وتقلبيها فى الخليط جيدا وتوضع فى الثلاجة من باليل ( تقريبا 12 ساعة قبل الطهى )

- تانى يو م بقى اجيب دقيق الذرة واحط عيه ملح وفلفل واجيب البيض واضربه واضع بردو عليه ملح وفلفل


تجيبى الفراخ من التلاجة وتحطيها فى الدقيق العادى اولا وبعدين البيض
واخيرا تحطيها فى دقيق الذرة ( علة فكرة دقيق الذرة هو اللى بيخليها
مقرمشة )


وتحمر فى زيت غزير مغلى جيدا على نار عالية ( اول ما تنزلى الفراخ لازم تكون النار عالية وبعد كده توطيها حتى تستوى )

هتاخد تقريبا 1/2 ساعة على نار هادية

وبالف هنا وشفا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فراخ كنتاكى الذيذة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات اصحــاب بجد :: حواء اصحاب بجد :: مطبخ هوى الحب-
انتقل الى: